Producers

Renault

Jean Antonin Renault, en 25-år gammel forretningsmann fra Charentais grunnla Renault Cognac i 1835. Han var kjent som en innovatør med sans for kvalitet, noe som resulterte i at Renault var det første Cognac huset som begynte å transportere cognac i flasker, noe som garanterte at cognacen beholdt den riktige smaken og fargene hele veien frem til kunden.

En av Jean Antonin Renaults store lidenskaper var å reise, og det det var på disse reisene han begynte å eksportere cognac til Europa, Amerika og Asia.
Flaggskipet til Renault Cognac er den ikoniske Carte Noire blenden som ble varemerke registrert i Storbritannia så langt tilbake som 1876, noe som gjør det til en av de eldste cognac oppskriftene som fortsatt er i bruk.
 

Renault er en tradisjonell, myk cognac med en genuin identitet. Hos Renault Cognac House kombineres høye kvalitetstandarder med lange tradisjoner. Renault produseres fortsatt i Jean Antonin Renaults ånd - i hjertet av Cognac-regionen. 

Tønnehuset hos Renault

Renaultstilen

"Hos Renault har vi en lang historie med cognacer av høy kvalitet, og vi opprettholder den unike stilen som er knyttet til Renaults arv. Renault har en egen stil, veldig rik og fruktig, med mye intensitet. Samekn er myk, rund og sjenerøs, og hver Renault-variant har sin egen identitet." 

Masterblender i tjeneste

Omtrent 200 vindyrkere arbeider for Renault. De befinner seg i Grande og Petite Champagne, Borderies, Fins Bois og Bons Bois. Vingårdene som Renault bruker er nøye valgt ut av vår masterblender. Han benytter seg dessuten kun av de beste destilleriene for å få det beste druebrennevinet som han så videreforedler til de ypperste cognacene. For oss betyr perfeksjon at vi kontrollerer hele Renaultproduksjonen - fra druevekst til tapping.

Skape et mesterverk tar tar

Lagringsprosessen er essensiell for å gjøre et druebrennevin om til en cognac. Renault Cognac lagres i de beste fatene som er tilgjengelig. Fatene  håndlages av eik fra skogene i Limousin og Troncais, og hver enkelt eikefat er signert av bøkkerene som laget det. 

Cognacer fra Renault starter lagringsprosessen i nye fat som gir druebrennevinet dets dype gylne farge og bidrar til å utvikle smak og aroma. Etter seks måneder flyttes druebrennevinet til eldre fat som konsentrerer aromaene og utvikler nye smaker, fyldighet og kompleksitet. Lagringsprosessen i eldre fat varer opptil 50 år.

Blending utgjør forskjellen

Ved produksjon av førsteklasses cognac er den aller viktigste delen av prosessen selve blendingen. Vår masterblenders erfaring, intuisjon og lidenskap er kritisk når det riktige utvalget av druebrennevin fra forskjellige årganger og avlinger skal selekteres. Det finnes omtrent 5000 fat med druebrennevin i Renaultkjellerene, og smaksbredden er enorm. Å skape den ideelle balansen av smak og aroma krever håndverksmessig dyktighet av ypperste klasse. Renault Carte Noire Cognacene lages ved å blende mer enn 50 forskjellige, nøye utvalgte druebrennevin. 

Områdene der druene vokser, har store påvirkning på cognacens smaker og særpreg: Grande og og Petite Champagne gir rike, komplekse og svært florale aromaer. Borderies er svært elegant med hint av fiol. Fins Bois og Bons Bois er svært fruktige og uttrykksfulle i unge druebrenneviner. 

En av de eldste cognacoppskriftene som fortsatt er i bruk

Renault har alltid vært kjent for sin unike blendestil: Den legendariske Carte Noire-blenden ble skapt allerede i 1876 - noe som gjør den til en av de eldste cognacoppskriftene som forsatt er i bruk. Renault Carte Noire Extra OId blendes forsatt ved å bruke den samme oppskriften. Som et resultat har Renault Carte Noire vært, og er fortsatt, synonymt med kvalitet for cognackjennere i hele verden.

Produkter

Du har lagt til dette elementet i din favorittliste