Producers

Kimerud

Kimerud er et familieeid destilleri som er bygget på Kimerud Gård, og kan dateres helt tilbake til 1785. Kimerud Gård ligger i Lier kommune, vest for Oslo. Her bidrar den rene luften og gode jorden til de beste forutsetningene for dyrking av høykvalitets urter og bær. Kimerud Gård produserer mange prisvinnende giner og akevitter, blindtestet av noen av de beste kokkene og sommelierene i verden.

 

Ståle

Kimerud Gård, som ligger på Tranby i Lier, ble kjøpt av Ståle Johnsen og familien i 2013.

På Kimerud produseres det nå gin, akevitt og bringebærlikør, basert på nøye utvalgte urter og bær. De fleste urtene som finnes i Kimeruds produkter, er økologisk dyrket på gården for å kunne kontrollere råvarene fra frø til ferdig plante.

Kimerud Gin har fått flere utmerkelser og har imponert nasjoner som for eksempel Spania som har lange Gin-tradisjoner. I 2015 vant ginen gullmedalje (3 stjerner) i ITQI (International Taste and Quality Institute Brussel). I 2017 vant den gullmedalje i SFWSC (San Francisco World Spririt Competition), samt dobbelgull i CWSC (China World Spirit Competition). I 2017 vant den også «Silver Outstanding» i IWSC (Interational World Spirit Competition) i London og ble beste norske gin.

Håvaldsen Triple Cask Aquavit er lagret i til sammen ni måneder på sherry-, madeira- og franske eikefat, og vant i 2017 sølvmedalje i ISC (International Spirit Competition).

Nå lanseres også første Cask-Gin «Kimerud Hillside Aged Gin» på horecamarkedet. Den blir tilgjengelig i mars på polet. Det er en dobbelt cask gin, som har ligget på sherryfat og franske eikefat, som har inneholdt Håvaldsen Akevitt. Dette gir en kompleks og spennende fatlagret gin med sødme fra sherryfat og en fin avslutning av fransk eik.

Kimerud leverer nå til over 20 land i Europa, samt Singapore, Australia. I tillegg er både ginen og akevitten i en spennede trend i USA.

ståle 2

Produkter

Du har lagt til dette elementet i din favorittliste