Producers

AB Valley Wines

AB Valley Wines startet i 2016 – og er resultatet av et samarbeid mellom António Sousa – en kjent vinmaker i Vinho Verde regionen og Bernardo Lencastre – en dedikert vindyrker i samme region. Gleden over det å dyrke vin og et felles ønske om å flytte grensene fra status quo i Vinho Verde-regionen - ledet disse to, som har vært venner lenge, mot dette prosjektet som er et paradigmeskifte både når det gjelder druedyrking og vinmaking. Anónio bidrar med sin «knowhow» og vinmaking og og Bernardo med sin erfaring som druedyrker og markedsfører.

Helt fra starten har ideen vært å lage viner som viser potensiale i de orginale, lokale druene i Vinho Verdes subregion Amarante. Det rike jordsmonnet i Amarante og beliggenheten, som beskytter mot påvirkning fra Atlanerhavet,  er ideelt for de lokale hvite druene Avesso, Arinto og Azal. Også de røde, lokale druene Espadeiro og Viñhao har ideelt klima for å bli akkurat så bra viner som de kan bli. Amarante gir druer som er modnere - som igjen resulterer i viner med med god syre og litt høyere alkohol sammenlighet med resten av regionen.

Jordsmonnet og druetypene gir AB Valley Wines en unik mulighet til å eksperimentere  -  og å flytte grenser ved å produsere annerledes viner enn hva som tradisjonelt har blitt gjort i regionen – nettopp det som også er målet for António og Bernardo.

Du har lagt til dette elementet i din favorittliste