Aktuelt
Sommerdrinker
Fire enkle og gode drinker du kan nyte på varme sommerdager.Besøk oss på SMAK 2020
SMAK 2020 arrangeres på Norges Varemesse 3. – 6. mars 2020 og er Nordens ledende møteplass for nettverksbygging, handel og verdiskaping for alle som jobber med mat og drikke.VINNEREN ER KÅRET - HERNÖ GIN COCKTAIL AWARDS 2019
Raphael Redant fra Australia tok hjem seieren med en cocktail smaksatt med maur og sjøvann, da noen av verdens beste bartendere kjempet om å vinne den prestisjefylte globale konkurransen Hernö Gin Cocktail Awards 2019. I finalen på Hernö Distillery i Dala ved Härnösand deltok fjorten internasjonale bartendere som hadde fått i oppdrag å lage en cocktail med Hernö High Coast Terroir Gin 2019.
Julie Nyheim MW er en av få vinmestere i verden
Master of Wine er det mest prestisjefylte du kan være i vinbransjen. Til dags dato er det kun ett fåtall mennesker i verden som innehar den ettertraktede tittelen. En av dem er Julie Nyheim, skandinavisk sjef for premiumviner i Altia. I denne artikkelen blir du bedre kjent med den entusiastiske verdensborgeren som er lidenskapelig opptatt av gode viner, og som har et yrke som innebærer å finne og teste spennende viner fra hele verden til det norske og svenske markedet.Xanté vinner 2 priser i den anerkjente konkurransen The Spirit Business Liquor Masters
Den årlige konkurransen The Spirit Business Liquor Masters der verdens fremste likører blindtestes og bedømmes er nettopp ferdig. I år ble både originalen Xanté Cognac & Pear og nykommeren Xanté Coconut Cream & Pear tildelt priser i sine respektive kategorier.Carpano Botanic Bitter – klassisk cocktail i moderne stil
Interessen for bitre smaker har økt, og nå lanserer det familieeide selskapet Carpano en oppfriskende drikkevare i kategorien rød bitter. Nyheten Carpano Botanic Bitter passer godt inn i den aktuelle aperitivo-trenden. Med sin smaksprofil og naturlige ingredienser blir den dessuten et moderne tilskudd til kategorien.
Explorer lanserer Pink Gin med smak av jordbær og rabarbra
Interessen for smaksatt gin har stadig blitt større de siste årene. Tidligere i år lanserte Explorer nyheten Pink Gin – en ekte gin med sommerlige smaker av jordbær og rabarbra, og i juli slippes den på Vinmonopolet her i Norge.Fire forfriskende drinker til 17. mai
17. mai er for mange synonymt med bobler i glasset. Men hvis du virkelig vil imponere gjestene, hvorfor ikke tilby en deilig drink? Her er fire drinkoppskrifter som garantert vil falle i smak på nasjonaldagen.Kavalan med 4 doble gull og 6 gull i San Francisco
Destilleriet Kavalan stakk av med flere gull i San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) som ble arrangert 13.-15. mars 2020. Kavalan har også sikret seg priser i store konkurranser som World Whiskies Awards (WWA) og World Gin Awards (WGA).Spesialutgave av Hernö Gin i SAS Business Class fra 1. mars
Fra 1. mars vil en spesialutgave av svenske Hernö Gin bli servert i SAS Business Class. Dette gjelder alle flygninger mellom Skandinavia og Europa, Asia, og USA. Ginen som blir tilgjengelig for de reisende er destillert eksklusivt for SAS.Nytt samarbeid mellom Altia Sverige og Thomas Henry
Altia Sverige innleder et samarbeid med Thomas Henry fra 1.januar 2020. Altia Norge har allerede et vellykket kooperasjon med Thomas Henry, siden dets oppstart i 2010. Altia Norge og Altia Sverige er begge en del av Altia Group.Perler rundt Gardasjøen - Italienske Chiaras favorittsteder
Gardasjøen er Italias største innsjø og er et populært turistmål. Sjøen ligger i et naturskjønt område omgitt av vingårder, sjarmerende småbyer og landsbyer ved foten av Dolomittene. Chiara Stroband som jobber som skandinavisk porteføljeforvalter for italienske viner hos Altia, kommer fra en liten landsby mellom Verona og Gardasjøen, og skal dele noen av sine favorittsteder ved den vakre innsjøen.Musserende viner med Champagnekvalitet
Musserende viner trenger ikke lenger produseres i Champagne for å kunne utsmykke seg med tittelen «kvalitetsbobler passende til de store anledninger». Vender vi nesen mot Afrika og kontinentets sørligste land, finner vi vingården Cave de Pongrácz som har finpusset og perfeksjonert Méthode Cap de Classique i lang tid. Dette har resultert i kjempeviner til Champagnekvalitet som uten vanskeligheter kan finne plassen sin blant musserende viner i toppsjiktet.Rødvinen du serverer til påskelammet
Er planen å imponere med et skikkelig godt lammelår denne påsken har du kommet til rett sted. For selv om tilberedelsen av nevnte rett selvfølgelig må være på stell for at middagen skal bli vellykket, er det du serverer i glasset minst like viktig for helhetsinntrykket.
Historien om The Fat Trout – fiskewhiskyen for friluftsentusiaster
Det var en fisketur i de sene nattetimer som skulle bli inspirasjonen til whiskyen med den spreke ørreten og slagordet «The Sportman’s Choice» løpende over etiketten. Med en merkevare som appellerer til svært mange, har The Fat Trout funnet seg til rette blant mylderet av veletablerte og kjente merkevarer verden over. Hjernen bak det hele er nordmannen Christen Undrum, en skogens mann som vet hva friluftsfolk er ute etter. Det har resultert i en blended whisky med en enkel og upretensiøs fremtoning, men som i virkeligheten skjuler en overraskende sofistikert smak og dybde.Skotsk whisky: En reise i historien
Er du en gryende whiskyentusiast på leting etter ny kunnskap og lærdom om brennevinets spennende historie og sanntid? Eller kanskje du er en whiskyveteran som kun er på leting etter ny, interessant lesing? Produksjon av skotsk whisky er som kunst å regne med alle sine finurligheter og egenskaper særegent for Skottlands regioner og områder. Av den grunn ønsker vi å ta deg med på en liten reise i whiskyens ferd, gjennom fortiden til dagens imponerende befinnende. Kanskje lærer du noe nytt?Oppskriften på en perfekt Valentinsdag
14. februar er en dag for kjærlighet. Valentinsdagen, eller «Valentines's Day» som det heter på godt norsk, er en høytid vi har adoptert fra amerikanerne. Selv om noen kanskje føler at det er en eneste stor klisjé, er dagen om ikke annet en god unnskyldning til å vie enda litt mer oppmerksomhet til den man er glad i.
Har du et ønske om å gjøre det lille ekstra på alle hjerters dag, men er tom for idéer? Fortvil ikke, vi har oppskriften på en vellykket kveld.
Cinsault – druen som gikk fra statist til stjerne
Det hender at den dyktige bakgrunnssangeren klarer å karre seg oppover rangstigen, og viser alle at dens rettmessige plass befinner seg blant stjernene. Cinsault er en av disse tilfellene. Druen, som på 70-tallet var den mest utbredte druesorten i Sør-Afrika og utelukkende brukt som blandingsdrue, har for første gang tatt steget inn i rampelyset på egenhånd. Det har resultert i en imponerende rødvin som virkelig beviser at den fint kan stå stødig på egne ben blant mange av de store stjernene i vinverdenen.Oversikt over Altia Academy i 2019
Altia Academy er et konsept som er ment til å inspirere og øke kunnskapen hos bransjen.Gin-tips fra en av Norges fremste cocktailbartendere
Da Truls Thomsen vokste opp var han sikker på at fremtiden lå i petroleum, og valgte derfor en studieretning som skulle ta ham inn i oljebransjen. Ved en tilfeldighet tok han som 18-åring jobb som ryddegutt i en bar, og havnet bak bardisken ved fylte 20. Thomsen oppdaget da en lidenskap for miksologi. Siden den gang har han vunnet norgesfinalen i verdens største gin-konkurranse to år på rad, åpnet bar og gitt ut bok om favorittbrennevinet, gin. Hans største ønske? At flere åpner øynene for ginens egenart og leker seg med de ulike smakene.Amarula Vanilla Spice – afrikanske dråper perfekt for den norske vinteren
Vinteren i Norge kan, ikke overraskende, være hard for mange. Når mørket du våknet til faller på igjen før du har fått summet deg, og kulden kryper inn i både husets og kroppens mange kriker og kroker, kan man fort bli lei. Da er det ekstra deilig å kose seg med noe god og varmt i glasset foran et knitrende ildsted.
Julegavetips
Julen kommer, for noen, like uventet hvert år. Plutselig er den her, og man har ikke fått summet seg til å tenke på julegaver en gang. Å finne julegaver er ikke en enkel oppgave, særlig ikke til den som har alt. Da er det greit å holde seg til en enkel regel; unngå å kjøpe duppedingser som stues bort når man er lei – fokuser heller på gaver som kan nytes (les: nippes til) i lang tid fremover.God pappvin perfekt for en slunken januar-lommebok
Mange kjenner nok på følelsen av at lommeboken har blitt noen gram lettere og centimeter tynnere etter desember. Det er lett å bli revet med, og når januar står for dør ønsker man kanskje å senke pengebruken noen hakk. Heldigvis trenger ikke det å «spare» være synonymt med ikke å kunne kose seg. Du kommer for eksempel langt med en god og rimelig boksvin som passer like godt til mat som å nytes alene, og som i tillegg ikke blir tom med det første.Vin til ribbe
En perfekt stekt ribbe med gyllent, sprøtt svor og saftig kjøtt er for mange hedersgjesten i jula. Samtidig må man ikke glemme at selv den største stjerne er avhengig av et godt støtteapparat. Tilbehør som grønnsaker, saus og drikkevarer er alle med på å skape en smaksopplevelse man har lyst til å oppleve igjen og igjen, år etter år. Å velge riktig vin til ribba er en kunst, og ikke noe man skal ta lett på dersom man vil ringe julen inn på rett vis. Fortvil ikke, vi styrer deg i riktig retning.