Producers

Pussers Rum

Pussers Rum oppstod i den britiske marinen i 1655 da vin, øl og brandy ble byttet ut med rom som daglig ble rasjonert ut til krigsseilerne.
Men hvorfor Navnet Pusser? Jo, "Pusser" er Royal Navy-slang for en «purser» - den ansvarlige for den daglige rasjoneringen av rom.

Pussers blir produsert i «Den karibiske urtehagen» Guyana, et av de minste landene i Sør-Amerika, og den produseres fortsatt slik den alltid har blitt produsert.

I over 300 år ble det daglige delt ut rom-rasjoner til krigsseilerne i den britiske marinen. Rasjonene ble kalt «tots». På 1700-tallet ble det delt ut cirka 12cl av 54,5% rom 2 ganger daglig. Èn rasjon på morgenen og én på ettermiddagen. Denne mengden ble doblet før kamp - og etter seier -  for en godt utført jobb.

Utdelingen av Pusser’s Rum var dagens høydepunkt. Den mentale årvåkenheten og motet som krevdes for å pakke en kanonkule i en kanon var veldig annerledes fra det som kreves for å betjene dagens våpensystemer.

Denne romtradisjonen varte fra 1655 til 31. juli 1970. Da ble den daglige «toten» ble avskaffet. Denne dagen er kjent over hele verden som “Black Tot Day”. Rett før, og rett etter «Black Tot Day», økte de frivillige oppsigelsene i marinen drastisk.

Det finnes mange legender om Pusser Rum, men den mest omtalte handler om Viseadmiral Horatio Nelson som ble dødelig såret i slaget ved Trafalgar 21. oktober 1805. Ifølge legenden sies det at admiralen ble lagt på et fat med rom for å bevare kroppen under den lange reisen. Når skipet ankom havnen i England og Nelsons kropp ble fjernet fra fatet, var fatet helt tomt for rom. Det sies at Jack (krigsseilere) skal ha boret små hull i bunnen av fatet for å kunne drikke rommen -  derav "Nelson's Blood" - et annet navn på Pussers Rum som fortsatt brukes den dag i dag.

Produkter

Du har lagt til dette elementet i din favorittliste