Sommerdrinker

Tommys Margarita ble mikset første gang på Tommys Mexican Restaurant i San Fransisco på sluttet av 80-tallet. Billig-tequilaen ble byttet ut med premium-tequila og sitruslikøren ble erstattet av agavesirup.
Dette er en meget forfriskende drink for varme sommerdager.
4 cl Don Abraham Organic Tequila
3 cl Ferskpresset Limejuice
2 cl Agavesirup
Litt flaksalt
Dra en limebåt langs kanten på glasset og dypp det i salt for å få en fin saltkant.
Shake Tequila, Lime og Agavesirup i en shaker med masse is.
Sil over i glasset og fyll opp med is.

De fleste kjenner til drinken Mojito, og er vant til å bruke mynteblader. Men det finnes andre blader man kan bruke. For eksempel gjør basilikum seg meget bra i en rekke drinker, deriblant Basilika Collins. Bruk en botanisk gin med litt kryddertoner, som for eksempel Kimerud Botanisk Gin.
4 cl Kimerud Botanisk Gin
3 cl ferskkpresset sitron
2 cl sukkerlake (like deler sukker og vann varmes og røres til laken er klar)
5-6 basilikumblader
Sodavann (flaskevann med bobler eller fra sodastream)
1 dryss med sort pepper
Ha Gin, sitronjuice, sukkerlake og basilikum i en shaker eller liknende.
Shake ingrediensene med is og sil over i et drinkglass fyllt med is.
Topp med sodavann og dryss over pepper og noen basilikumblader

Bloody Mary er en klassiker som kan lages i uendelige varianter.
Denne varianten har en base av røkt whisky som gjør at den passer ekstra bra til grillkvelden.
Bloody Peat
4 cl Big Peat Islay Whisky
2 cl Sitronjuice
1 cl HP Sauce
4 dråper Tabasco
Ca 10 cl Tomatjuice
4 cl Rødvin
Salt & Sort Pepper
Rør sammen alle ingredienser i et stort glass.
Du kan garnere med basilikumblader og servere litt selleri og oliven til.

En historisk drink fra sørstatene, og en favoritt på Kentucky Derby siden 30-talet: Mint Julep er en av de store klassikerne som er veldig enkel å lage.
Du bør helst drikke denne i en sølvkopp eller metallkopp.
5 cl Jack Daniels
3 cl sukkerlake (like deler sukker og vann varmes og røres til laken er klar)
Mynteblader
Hell sukkerlake og Jack Daniels i koppen sammen med mynteblader og knust is.
Rør allt sammen, fyll opp med med knust is og garner med en myntekvist.
