Artikler

Carpano Botanic Bitter – klassisk cocktail i moderne stil

Interessen for bitre smaker har økt, og nå lanserer det familieeide selskapet Carpano en oppfriskende drikkevare i kategorien rød bitter. Nyheten Carpano Botanic Bitter passer godt inn i den aktuelle aperitivo-trenden. Med sin smaksprofil og naturlige ingredienser blir den dessuten et moderne tilskudd til kategorien.

Det italienske drikkevareselskapet Carpano sin historie strekker seg helt tilbake til år 1786, og er mest kjent som skaperne av verdens første Vermut. Oppskriften deres anses den dag i dag som standarden. Selskapet har siden 2001 vært eid av produsenten Fratteli Branca, mest kjent for Det Sorte Gullet, Fernet Branca.

carpano botanic bitter

 

Tor Arne Fuglestveit, Brand Manager for Fratteli Branca i Altia Norway, har sett hvordan interessen for cocktails med rød bitter har økt. Dagens konsumenter er dessuten mer bevisste på hva de drikker og at produktene har høy kvalitet. Etterspørselen etter produkter med lavt sukkerinnhold er også økende, noe som gjør Carpano Botanic Bitter til et attraktivt produkt i bitter-katergorien.

-Det er veldig gøy å få lansere et nytt alternativ i rød bitter-segmentet. Carpano Botanic Bitter består av 10 ulike urter og planter med naturlige fargeemner, og er vegansk. Jeg synes at det mest spennende med drikken er at den har et moderne preg og passer perfekt med måten man krydrer gin, som ofte brukes i cocktails med røde bitters. Sammenligner man den med et lignende produkt synes jeg man opplever den friskere, mer elegant og med en perfekt balansert bitterhet, Sier Tor Arne Fuglestveit.  

Rød bitter er blitt en populær base i flere cocktails som for eksempel Negroni, Spagliato og Americano. Det er også vanlig å blande drikken med sodavann eller appelsinjuice.

 

 

 

Du har lagt til dette elementet i din favorittliste