Drink better - drink responsibly

Drink better - drink responsibly

Drink better - drink responsibly

Drink better - drink responsibly

Drink better - drink responsibly

Perler rundt Gardasjøen - Italienske Chiaras favorittsteder

Gardasjøen er Italias største innsjø og er et populært turistmål. Sjøen ligger i et naturskjønt område omgitt av vingårder, sjarmerende småbyer og landsbyer ved foten av Dolomittene. Chiara Stroband som jobber som skandinavisk porteføljeforvalter for italienske viner hos Altia, kommer fra en liten landsby mellom Verona og Gardasjøen, og skal dele noen av sine favorittsteder ved den vakre innsjøen.
Les mer

Musserende viner med Champagnekvalitet

Musserende viner trenger ikke lenger produseres i Champagne for å kunne utsmykke seg med tittelen «kvalitetsbobler passende til de store anledninger». Vender vi nesen mot Afrika og kontinentets sørligste land, finner vi vingården Cave de Pongrácz som har finpusset og perfeksjonert Méthode Cap de Classique i lang tid. Dette har resultert i kjempeviner til Champagnekvalitet som uten vanskeligheter kan finne plassen sin blant musserende viner i toppsjiktet.
Les mer

Historien om The Fat Trout – fiskewhiskyen for friluftsentusiaster

Det var en fisketur i de sene nattetimer som skulle bli inspirasjonen til whiskyen med den spreke ørreten og slagordet «The Sportman’s Choice» løpende over etiketten. Med en merkevare som appellerer til svært mange, har The Fat Trout funnet seg til rette blant mylderet av veletablerte og kjente merkevarer verden over. Hjernen bak det hele er nordmannen Christen Undrum, en skogens mann som vet hva friluftsfolk er ute etter. Det har resultert i en blended whisky med en enkel og upretensiøs fremtoning, men som i virkeligheten skjuler en overraskende sofistikert smak og dybde.
Les mer

Skotsk whisky: En reise i historien

Er du en gryende whiskyentusiast på leting etter ny kunnskap og lærdom om brennevinets spennende historie og sanntid? Eller kanskje du er en whiskyveteran som kun er på leting etter ny, interessant lesing? Produksjon av skotsk whisky er som kunst å regne med alle sine finurligheter og egenskaper særegent for Skottlands regioner og områder. Av den grunn ønsker vi å ta deg med på en liten reise i whiskyens ferd, gjennom fortiden til dagens imponerende befinnende. Kanskje lærer du noe nytt?
Les mer

Cinsault – druen som gikk fra statist til stjerne

Det hender at den dyktige bakgrunnssangeren klarer å karre seg oppover rangstigen, og viser alle at dens rettmessige plass befinner seg blant stjernene. Cinsault er en av disse tilfellene. Druen, som på 70-tallet var den mest utbredte druesorten i Sør-Afrika og utelukkende brukt som blandingsdrue, har for første gang tatt steget inn i rampelyset på egenhånd. Det har resultert i en imponerende rødvin som virkelig beviser at den fint kan stå stødig på egne ben blant mange av de store stjernene i vinverdenen.
Les mer

Gin-tips fra en av Norges fremste cocktailbartendere

Da Truls Thomsen vokste opp var han sikker på at fremtiden lå i petroleum, og valgte derfor en studieretning som skulle ta ham inn i oljebransjen. Ved en tilfeldighet tok han som 18-åring jobb som ryddegutt i en bar, og havnet bak bardisken ved fylte 20. Thomsen oppdaget da en lidenskap for miksologi. Siden den gang har han vunnet norgesfinalen i verdens største gin-konkurranse to år på rad, åpnet bar og gitt ut bok om favorittbrennevinet, gin. Hans største ønske? At flere åpner øynene for ginens egenart og leker seg med de ulike smakene.
Les mer
Du har lagt til dette elementet i din favorittliste