Artikler

VINNEREN ER KÅRET - HERNÖ GIN COCKTAIL AWARDS 2019

Raphael Redant fra Australia tok hjem seieren med en cocktail smaksatt med maur og sjøvann, da noen av verdens beste bartendere kjempet om å vinne den prestisjefylte globale konkurransen Hernö Gin Cocktail Awards 2019. I finalen på Hernö Distillery i Dala ved Härnösand deltok fjorten internasjonale bartendere som hadde fått i oppdrag å lage en cocktail med Hernö High Coast Terroir Gin 2019.
Juryen bestod av Jon Hillgren og Emil Åreng fra Hernö gin, samt Michael Sperling, ginekspert fra Danmark.

Med fokus på naturopplevelser ble finalistene utfordret til å plukke ingrediensene til cocktailen under en spasertur fra Speckstaberget utenfor Härnösand til Smitings sjøbad. I tillegg til de selvplukkende ingrediensene fikk bartenderne utdelt Hernö High Coast Terroir Gin, vann og honning og i løpet av kun to timer skulle finalistene komponere og lage cocktailen.

Raphael Redant fra Stich Bar i Sydney, Australia vant Hernö cocktail Awards 2019 for sin kreative cocktail med røykfylte toner av gran, saltaroma fra sjøvann og sødme fra maur. Dette resulterte i en karamellisert colaaktig smak med mye dybde. Juryen bestod av Michael Sperling, ginekspert fra Danmark, samt Emil Åreng og Jon Hillgren fra Hernö gin.

Fra Norge deltok Jonas Junge fra Dæl i Oslo og Johan Wendt Olaussen fra Pjolter & Punsj i Stavanger.
Deltagerne på vandring fra Speckstaberget utenfor Härnösand til Smitingens havbad. De plukket selv ingrediensene til cocktailene de konkurrerte med.
Du har lagt til dette elementet i din favorittliste