Artikler

Sommerdrinker

Fire enkle og gode drinker du kan nyte på varme sommerdager.

Tommys Margarita ble mikset første gang på Tommys Mexican Restaurant i San Fransisco på sluttet av 80-tallet. Billig-tequilaen ble byttet ut med premium-tequila og sitruslikøren ble erstattet av agavesirup.

Dette er en meget forfriskende drink for varme sommerdager.

4 cl Don Abraham Organic Tequila

3 cl Ferskpresset Limejuice

2 cl Agavesirup

Litt flaksalt

Dra en limebåt langs kanten på glasset og dypp det i salt for å få en fin saltkant.

Shake Tequila, Lime og Agavesirup i en shaker med masse is.

Sil over i glasset og fyll opp med is.

Tommys Margarita

De fleste kjenner til drinken Mojito, og er vant til å bruke mynteblader. Men det finnes andre blader man kan bruke. For eksempel gjør basilikum seg meget bra i en rekke drinker, deriblant Basilika Collins. Bruk en botanisk gin med litt kryddertoner, som for eksempel Kimerud Botanisk Gin.

4 cl Kimerud Botanisk Gin

3 cl ferskkpresset sitron

2 cl sukkerlake (like deler sukker og vann varmes og røres til laken er klar)

5-6 basilikumblader

Sodavann (flaskevann med bobler eller fra sodastream)

1 dryss med sort pepper

 

Ha Gin, sitronjuice, sukkerlake og basilikum i en shaker eller liknende.

Shake ingrediensene med is og sil over i et drinkglass fyllt med is.

Topp med sodavann og dryss over pepper og noen basilikumblader

Basilika Collins med Kimerud Botanisk Gin

Bloody Mary er en klassiker som kan lages i uendelige varianter.

Denne varianten har en base av røkt whisky som gjør at den passer ekstra bra til grillkvelden.

Bloody Peat

4 cl Big Peat Islay Whisky

2 cl Sitronjuice

1 cl HP Sauce

4 dråper Tabasco

Ca 10 cl Tomatjuice

4 cl Rødvin

Salt & Sort Pepper

Rør sammen alle ingredienser i et stort glass.

Du kan garnere med basilikumblader og servere litt selleri og oliven til.

Bloody Peat med sin røykte smak passer perfekt til grilled mat

En historisk drink fra sørstatene, og en favoritt på Kentucky Derby siden 30-talet: Mint Julep er en av de store klassikerne som er veldig enkel å lage.

Du bør helst drikke denne i en sølvkopp eller metallkopp.

5 cl Jack Daniels

3 cl sukkerlake (like deler sukker og vann varmes og røres til laken er klar)

Mynteblader

Hell sukkerlake og Jack Daniels i koppen sammen med mynteblader og knust is.

Rør allt sammen, fyll opp med med knust is og garner med en myntekvist.

Mint Julep
Du har lagt til dette elementet i din favorittliste