Artikler

Musserende vin – alkoholens sprudlende stjerne

Ingenting i alkoholverdenen kan måle seg med musserende vin når valget om hva man skal servere til store begivenheter skal tas. Musserende er selskapelighetenes drikk, og korkens «pop!» er startskuddet som setter festlighetene i gang. Samtidig trenger ikke finstasen være på for å rettferdiggjøre nytelsen av et glass bobler. Musserende er også helt ypperlig i de mer hverdagslige sammenhenger.

Passer til enhver anledning

Det er aldri feil å servere musserende vin. Har du blitt forfremmet? Skal vennegjengen samles? Har du hatt en lang og slitsom uke og trenger å muntres opp? Ja, da er et glass musserende et godt valg. Det er noe med den sprudlende drikken som får oss i godt humør av grunner langt større enn drikkens alkoholprosent. Vi assosierer rett og slett de friske boblene med gode stunder, smil og latter.

Abbazia Prosecco Extra Dry er det perfekte eksempel på hverdagsbobler som ikke krever annen anledning enn litt ekstra kos for å poppes. Det er en fruktig og god Prosecco med aromaer av pære, drue og sitrus, som er fantastisk i kombinasjon med fisk og skalldyr. Denne flasken med musserende passer også ypperlig som aperitif i selskap da smakene gjør den svært god å drikke for seg selv.

Våren og sommerens hedersgjest

Mange assosierer musserende vin med vår og sommer. Når solen kjennes sterkere mot huden og blomstene titter frem etter en lang vinter, velger mange derfor å ønske varmere tider velkommen med et glass bobler i hånden. Sprudlende vårfølelser går hånd i hånd med sprudlende drikke, og nytes like godt inne som ute.

Pongrácz, produsert etter Méthode Cap Classique – Sør-Afrikas svar på Champagne, er det perfekte innslag i de hverdagslige begivenheter. Den har en stor og utviklet aroma av deilig frukt med innslag av eple, gjær og nøtter og en lang kremet ettersmak. Denne passer perfekt for de dagene du bare vil ta et glass i solen eller tilbereder lyst kjøtt på grillen til deg og din bedre halvdel.

For de mer festlige arrangementer vil Pongrácz Desiderius treffe blink. Den har en rik kompleksitet og livlige bobler, smak av eple og kanel og en duft av frisk frukt, mandler og brioche. Med håndlaget flaske i unik stil ser den ikke bare elegant ut på bordet; den er også perfekt som gave eller som innslag i de litt større begivenheter. Å poppe denne når bursdagsbarnet ankommer overraskelsesfesten setter stemningen for resten av kvelden.

Bobler passer perfekt til høstens mange gastronomiske lekkerheter

Musserende vin om høsten og vinteren

Selv om mange forbinder høst og vinter med rødvin og peis, byr også de kaldere sesongene på situasjoner der musserende vin har en naturlig plass. Bobler passer perfekt til høstens mange gastronomiske lekkerheter, de løfter stemningen når sammenkomsten må flyttes fra hage til stue, og det er boblene vi lener oss på når julens mange begivenheter skal feires. Det er ikke til å legge skjul på at det er musserende vin som er stjernen når et nytt år ringes inn, da særlig Champagne.

Champagne Louis Roederer Brut Premier skiller seg fra mange av de største champagneprodusentene ved å bruke 70 % av druer fra egne marker. Dette er et kuriosum du kan imponere med, i det du topper glassene til feststemte gjester som venter i spenning på vakkert fyrverkeri. Den passer også ypperlig til et stort utvalg ulike retter.

For dagene man vil kose seg litt ekstra i foran peisen under et pledd, eller hengi seg i dype samtaler med en god venn eller kjæreste, vil et glass fruktig cava bidra til den gode stemningen. Codornìu Cuvée Barcelona 1872 Brut er en fyldig og balansert cava med aroma av eple, pære, sitrus og hvite blomster. Den er en hyllest til året da Jose Raventós lagde den første flasken med cava, i tillegg til å være en av de få vegan-vennlige musserende vinene som er tilgjengelig i Norge.

Musserende er absolutt ikke kun forbeholdt kun selskaper og større begivenheter. Den nytes like godt med en god bok foran peisen eller ute i høstsolen omringet av vakre farger. Skål!

Du har lagt til dette elementet i din favorittliste