Artikler

Gode viner til under 150 kr

En vin trenger ikke koste flere hundre kroner for å smake godt. Så lenge du vet hva du skal se etter, er det mange gode viner til under 150 kroner i hyllene på Vinmonopolet. Vi har plukket ut noen favoritter innen verden av musserende, hvit-, rød- og rosévin du kan kose deg med uten at det gjør store innhugg i lommeboken.

Rødvin – smakfulle med riktig balanse

En god rødvin skal svare til forventningene du har. Duften du kjenner fra glasset skal bekreftes når du tar den første slurken, og gi deg en god munnfølelse og lengde. Både rødvinens duft og smak avhenger av hvor rødvinen er laget, hvilke druetyper som er benyttet i produksjonen og vinmakerens egen hensikt med produktet. Mulighetene er derfor mange og smaksnotatene flerfoldige, men i jakten etter en smakfull rødvin er uansett en vin med god balanse det du bør søke etter.

Rødvinen du velger deg ut må i tillegg passe til situasjonen den skal nytes i. Skal du drikke et glass for smakens skyld, eller servere den sammen med mat? Fruktige, lettere rødviner er gode for seg selv, mens mer komplekse og fyldige viner oftere komplimenterer maten du skal spise – avhengig av hva du serverer og hvilket tilbehør du benytter til.

Brunel CDR Cotes du Rhone har et rundt og saftig uttrykk og er fruktig og frisk med god lengde. Den passer utmerket alene, eller sammen med retter av lyst kjøtt. Brunel CDR Cotes du Rhone har en prislapp på kr. 134,90,-.

Villa Borghetti Valpolicella Classico har en god fruktkonsentrasjon og lang ettersmak. Den passer perfekt sammen med gryteretter og pastaretter med kjøttdeig. Duften av moreller, kirsebær og friske urter gjør den også til et flott tilskudd til dampet hvit fisk. Villa Borghetti Valpolicella Classico har en pris på kr. 129,90,-.

Dersom du skal kose deg med pizza, pasta eller andre lettere retter, så er Villa Borghetti Bardolino Cassico et godt valg. Vinen er lett, fruktig og frisk med duft og smak av kirsebær og solbær. Prisen er kr. 114,90,-.

Liker du hvitvinen best søt, eller er det friskere og syrlige varianter du liker best?

Hvitvin – mye vin for pengene

Det er mye godt å velge mellom når det kommer til hvitvin, det gjelder bare å finne de som treffer dine preferanser. Liker du den best søt, eller er det friskere og syrlige varianter du liker best? Det er uansett alltid godt med et glass avkjølt hvitvin, både med og uten følge av mat.

Casal Garcia har et utvalg friske og leskende hvitviner som er svært populære verden over. Casal Garcia Vinho Verde er en bløt og frisk vin med fruktig smak som passer ypperlig til sushi. Med en prislapp på bare kr. 89,90,- gir dette mye vin for pengene. Casal Garcia Sweet med samme pris, er noe søtere med en forfriskende smak av tropisk frukt og sitrus. Denne kan du godt servere til desserten eller som en aperitiff – eller nyte den som den er.

Zonnebloem Chardonnay er frisk og fruktig hvitvin med litt hint av eik. I duft og smak finner du også hint av eple, sitrus og tropiske frukter. Prisen for Zonnenbloem Chardonnay er kr. 125,- og vinen har et stort bruksområde. Den passer like godt til fisk som til retter av kylling og svin.

Skal du invitere til skalldyrfest er Zonnebloem Sauvignon Blanc et godt valg. Med duft og smak av stikkelsbær, solbærblader og sitrus passer den godt sammen med sjømat. Prisen er kr. 129,90,-.

De gangene du vil kose deg med fisk tilberedt på grill, pastaretter og risotto er Villa Borghetti Soave Classico et ypperlig alternativ å servere til maten. Duft og smak av sitron, fersken og aprikos gjør at hvitvinen også kan være et godt valg som en aperitiff. Som en bonus er flasken lettvekt og bidrar til å redusere CO2-utslippene under transport– et skritt i riktig retning med hensyn til miljøet. Prisen for Villa Borghetti Soave Classico er kun kr. 119,90,-.

Rosé og musserende – for de livlige dagene

Noen dager ønsker vi å kose oss litt ekstra. Da er en rosévin, gjerne sprudlende, et innslag som kan gjøre middagen, festen eller kveldskosen komplett. En helt vanlig kveld blir fort flere hakk livligere med litt bobler i glasset. Be gode venner over på sushi eller taco, og nyt et glass sammen – uten å blakke deg!

Casal Garcia har friske og smakfulle sprudlende viner til en hyggelig pris. Casal Garcia Rosé Vinho Verde er en fruktig variant med en duft og smak som kan minne om jordbær og bringebær. Den har en god balanse mellom syre og friskhet, og en behagelig ettersmak. Casal Garcia Rosé Vinho Verde har en pris på kr. 99,90,-.

Casal Garcia Sparkling er en hvit, musserende vin som er lett sødmefylt og har delikate bobler. Med duft og smak av tropisk frukt og hint av grønne blader og lime, er dette en vin som mange liker. Prisen er kun kr. 105,90,-, og beviser dermed at det er mulig å drikke godt uten å gjøre store innhugg i lommeboken.

Du har lagt til dette elementet i din favorittliste