Artikler

Gjør skituren hakket bedre med dette i tursekken

Skisesongen står for døren, og det er på tide å planlegge hva man skal ha med seg på tur. I tillegg til skiutstyr og varme klær skader det ikke å pakke med seg det lille ekstra for å gjøre turen komplett. Det blir nemlig ikke mer moro enn man lager selv. Vær litt kreativ når du pakker sekken neste gang. For selv om kakao og pølse på termos har vært et fast innslag i mang en tursekk betyr ikke at dette er eneste alternativ!

Noen lever for skiløypene og synes en tur i sporet er det deiligste som finnes. Andre drar kanskje på langrennstur fordi de føler de må. Uansett hvilken kategori du faller under - det er ikke å forakte å gjøre turen hakket bedre med det rette tilbehøret. For noen er rett og slett ikke appelsin, kvikklunsj eller pølse god nok belønning etter timer med trening. Forandring fryder, også når det kommer til matpakken – så det er ingen skam i å være kreativ.

 

Skjem deg bort med god mat

Uansett om du er typen som elsker full fart eller liker å ta livet med ro, kan en godt pakket sekk gjøre turen flere hakk bedre. Det er lite som slår følelsen av å slå seg ned i en snøfonn etter mange timer i løypa, for så å dra frem en matpakke litt utenom det vanlige.

Hva med å bytte ut brødskivene med wrap eller tortillas? Det tar nemlig ikke mange minutter ekstra å lage. Om du har plass i sekken er det i tillegg mye du kan tilberede på en medbragt engangsgrill. Skjær opp og preparer alt av tilbehør på forhånd, og ta med deg turbestikk og tallerken. Hvem sier at man ikke kan nyte et ordentlig måltid i skogkanten med skiene på høykant?

 

Drikke til maten

Til et godt måltid kreves det at også det som skal drikkes til holder mål. Det er ikke all verden med plass i en tursekk, og man ønsker heller ikke at det skal være alt for tungt. Flere flasker med diverse innhold som man tenker å blande sammen til noe godt i løypa er derfor lite hensiktsmessig.

Mini- og halvflasker med 50 cl eller mindre er svært praktisk å ha med på tur fordi det ikke tar opp plass. Jack Daniels og Larsen V.S. passer godt til grillmaten eller om dere ønsker å kose dere med litt ost, sjokolade, pistasjnøtter og mandler.

Underberg er drikken man nyter etter et godt måltid. Den er en urtedigestiv som både er kjent for smaken, som er dominert av bitterstoffer med innslag av lakris, fennikel, nellik og kardemomme, og at den får fart på fordøyelsen. Fernet Branca er også en rik urtedrikk som passer godt etter mat. Porsjonsflaskene er i tillegg svært enkle å pakke med seg.

 

Piff opp innholdet i termosen

Noe varmt å drikke i termosen er et fast følge på skitur. Den er god å ha om kulda kryper inn til huden eller for å kose seg litt ekstra. Hva med å piffe opp drikken slik at den blir enda noen hakk bedre før du legger ut på tur? Ta kakao for eksempel. Med litt Brancamenta blandet i blir termosen fort tømt. Brancamenta er en frisk myntelikør med urter, krydder og peppermynteolje. Om du er en te-person kan likøren blandes i vann, og voilá! En smakfull mynte te.

For dere som heller pakker med dere kaffe har vi et forslag også her. Bland inn litt Amarula, en forfriskende kremlikør med innslag av tropiske frukter og hint av sitrus. Den har i tillegg et distinkt krydret preg med et hint av vanilje, sjokolade og karamell som gir kaffen en ny og spennende dimensjon.

Om du ønsker et alkoholfritt alternativ er det flere måter å få en annerledes vri på både kaffen og kakaoen. Prøv deg frem med chili, appelsin-zest, kardemomme, vanilje- eller kanelstang og finn den kombinasjonen du liker best.

Ikke vær redd for å prøve deg frem neste gang du skal ut i marka. Det er nemlig ikke så mye som skal til for å gjøre skituren om fra noe man må, til noe man virkelig vil!

Du har lagt til dette elementet i din favorittliste