Artikler

Drinker du enkelt kan lage basert på Cognac

Cognac – et fyldig brennevin best kjent for å nytes ublandet fra et tulipanglass etter et godt måltid. Eller? Cognac har nemlig blitt et foretrukket tilskudd i mang en smakfull drink, og det er ikke lenger tabu å nyte drikken blandet ut. Det finnes faktisk Cognac produsert for akkurat dette formålet. Her får du forslag til noen enkle drinker du lett kan lage basert på Cognac som virkelig imponerer.

Cognac spesielt tilpasset drinker

Selv om det fortsatt er godt å kose seg med en VSOP eller XO i dens naturlige form, finnes det også Cognac som egner seg bra i drinker. Der man før så det som en «forbrytelse» å blande ut Cognac har man nemlig nå sett mulighetene brennevinen åpner for i drinkverdenen. Det har resultert i Cognac som Lasen Summer Blend og Larsen Winter Blend som er laget spesielt for bruk i cocktails.

Vær vågal og imponer gjestene med drinker de kanskje aldri har smakt, men som virkelig gir mersmak.

Larsen Summer punsj

Larsen sommerpunsj

Summer Blend er aldret i seks måneder i små gamle fat som fremmer fruktige aromaer og gjør at blandingen holder en intens friskhet. Den har en floral smak og passer derfor ypperlig for drinker servert i sommerhalvåret.

Om du skal invitere til sommerfest eller andre sosiale sammenkomster i de varme sommermånedene er derfor dette den perfekte velkomstdrinken. Å servere punsj fra en stor bolle er en sikker vinner. På den måten kan du ønske gjestene velkommen med en deilig drink, men de kan også forsyne seg selv utover kvelden. Larsen sommerpunsj med Summer Blend kommer garantert til å falle i smak hos samtlige!

1 del Larsen Summer Blend

1 del Jack Daniels Tennessee Honey

1 del ferskpresset sitronjuice

1 del Earl Grey sirup*

Hell alle ingrediensene over i en bolle eller kanne fylt med isbiter og rør om. Skjær opp frukt og bær etter eget ønske og tilsett disse i blandingen. Dette gir punsjen et fruktig og sommerlig utseende, i tillegg til å gi punsjen det lille ekstra. Om du ønsker kan du også pynte med noen mynteblader. For å få ut smaken i mynten gir du dem ganske enkelt et lite klaps.

* Earl Grey sirup: Bland like deler sukker og kokende vann. Rør til sukkeret er oppløst og tilsett noen poser med Earl Grey te. La det ligge å godgjøre seg i 3-5 minutter, og voilá! En smakfull sirup som virkelig er å anbefale.

Sidecar

Sidecar

Winter Blend skiller seg ut med sin fruktige stil og har en intens smak som passer perfekt i drinker man forbinder med vinter og kulde.

Om du vil imponere med en kjent klassiker en kald vinterdag er Sidecar drinken du bør servere. Winter Blend og Triple Sec gir drinken en varmende effekt, mens sitronen frisker opp og gir den egenskapene som trengs for å kunne kalles en aperitiff. 

3 cl Larsen Winter Blend

2 cl Triple Sec

3 cl frisk sitron

Ha alle ingrediensene i en shaker sammen med is og shake det godt sammen, før du siler det over i et avkjølt cocktailglass.

Dessertdrink

Smakfull dessertdrink

I tillegg har vi Cognac som Larsen VS som er et ypperlig tilskudd i dessertdrinker. Den har en rik og fruktig smak med hint av tørket aprikos, appelsinblomst og vanilje. Dessertdrinker passer best etter et godt måltid, og kan serveres sommer som vinter.

3 cl Larsen VS

3 cl Amarula

3 cl Kremfløte

Shakes på is og siles over i et cocktailglass.

Du har lagt til dette elementet i din favorittliste