Artikler

De syv store - Italia

Den Italienske avisen “IL GIORNALE” har sammenliknet de 4 største og mest innflytelsesrike Vinguidene i Italia; Gambero Rosso, Vini D’Italia by L’Espresso, Vitae (Italian Sommelier Association) og I Vini di Veronelli. Ved å sammenlikne poengene har de kommet fram til at kun 7 viner hadde toppscore i alle 4 guider.

De 7 vinene er Sassicaia, Tignanello, Paleo Rosso, San Leonardo, Giulio Ferrari, Tramin og AMARONE SPERI 2012.

I 2016 er Amarone Speri 2012 den mestvinnende Amaronevinen og en av Italias mestvinnende viner generelt.

Speri Amarone della Valpolicella DOCG Classico Vigneto Monte Sant’Urbano

Alle druene kommer fra vinmarken Sant’Urbano, en 19 ha vinmark som ligger i Fumane i Valpolicella Classico. Druene dyrkes økologisk (sertifisert fra 2015) og høstes for hånd. Kun de beste drueklasene brukes, disse legges på tørkeloft i ca 120 dager. Maserasjonen (16-18 grader) skjer i rustfrie ståltanker i januar og vinen stikkes om til 500-liters fat for malolaktisk gjæring i februar. Vinen lagres deretter 24 mnd på 500-liters fat før 12 mnd i store slovenske eikeliggere.

Fargen er dyp mursteinsrød. Vinen har en intens og moden aroma av tørkede kirsebær, lær, urter, mørke bær og sjokolade. Tørr. Svært fyldig og konsentrert med lang ettersmak.

Familien Speri kom til Valpolicalla for syv generasjoner siden og lager vin kun fra egne vinmarker, ca 60 hektar i hjertet av Valpolicella Classico. Luca er yngstemann i familien og setter sin stolthet i å lage vin slik farfaren hans gjorde det. Dermed videreføre han gamle tradisjoner, ikke bare for området Classico, men også i verdensmålestokk. Valpolicella er blant klassikerne i vinhistorien, men så mye har skjedd med lovverk og moter de siste 20 årene, at knapt noen vet hvordan historisk Valpolicalla, Ripasso, Apassimento og Amarone smaker. Med Speri får vi et lite innblikk i hvordan vinene opprinnelig smakte. Alle Speris viner blir sertifisert økologisk fra og med 2015-årgangen

 

For mer informasjon:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/ecco-i-magnifici-sette-vigneto-italia-secondo-grandi-guide-1325532.html

www.speri.com

Du har lagt til dette elementet i din favorittliste