Drink better - drink responsibly

Drink better - drink responsibly

Drink better - drink responsibly

Suksesshistorien fra Kimerud Gård – Norsk gin i verdensklasse

At interessen for urtebrennevin skulle utvikle seg til destilleringen av en gin ettertraktet verden over, var nok ikke det Ståle Johnsen så for seg da han i 2007 begynte å leke med fremstilling av sterkvin på hobbybasis. Nå klirres det i flasker, dufter av spennende urter og eksperimenteres med smakfulle kombinasjoner på Kimerud Gård i Lier nesten hver dag.
Les mer

Kunsten å kombinere cocktails med mat

Mange strekker seg etter vinflasken når de tenker drikke til mat. Det er derimot en voksende trend å kombinere mat og cocktails. På Nordic Barshow som gik av stabelen i juni 2018, fikk de fremmøtte en introduksjon av eksperten selv, Phum Sila-Trakoon.
Les mer

Grilling på Sørafrikansk vis

For mange er grilling sommer i et nøtteskall. Kjøtt og grønnsaker tilberedt på rist over høy varme i sommersolen er noe man aldri blir lei av. Grilling finnes i ulike versjoner over hele kloden, alle med sine egne skikker og tradisjoner. Hvorfor ikke prøve grilling på sørafrikansk vis neste gang du byr gjester over på en grillfest?

Les mer

Vinen og tilbehøret du serverer til skalldyrfesten

Er det noe som virkelig roper sommer, er det en skikkelig skalldyrfest i godt lag. Det er noe med kombinasjonen av sol, sommer og sjømat som treffer oss nordmenn midt i hjertet. Derfor er det ikke så mye som skal til for å arrangere en vellykket sammenkomst med skalldyr i sentrum.
Les mer

Kalorier og sukkerinnhold i vin

Det har aldri vært viktigere for oss nordmenn å vite hva vi putter i oss. Ingredienslister blir studert, frukt og grønt kjøpes inn i store mengder og det letes etter måter å gjøre helgekosen hakket sunnere. For selv om man vil kose seg med et glass rødvin på lørdagskvelden, skal det verken trenge å gå utover helse eller samvittighet. Viner med lavere sukker- og kaloriinnhold blir derfor et foretrukket valg for mange.
Les mer

Så du mener du har smakt ekte tequila?

Er det et brennevin som er misforstått og undervurdert av oss nordmenn, så er det tequila. De fleste av oss forbinder drikken med en shot som serveres med salt og lime på et høylytt utested. Dette kan ikke måle seg med de ektefødte dråpene fra en tequila produsert i Mexico. Om din, som mange andres, eneste erfaring med tequila er det som kalles «Tequila Mixto» er du på vei til å få en gledelig overraskelse.
Les mer

Vinen uten navn – prakteksemplaret på at skinnet kan bedra

Hva er det som er viktig for deg når du skal velge vin? Er det mengden garvestoffer? Pris? Designet på flasken kanskje? Vi har alle ulike preferanser når det kommer til vin, men er det noe de fleste kan stå sammen om å mene, er det at smak uten tvil er den viktigste faktoren. Kein Name og Sin Nombre – vinene uten navn, er prakteksemplarer på at en vin ikke nødvendigvis trenger å se ut som en million for å smake som en.
Les mer

Le Mistral – en hyllest til naturkreftene

I Rhõne-dalen sør i Frankrike ligger Châteauneuf-du-Pape, en vinregion kjent for sin lange historie. Vinranker strekker seg så langt øyet kan se og forholdene ligger virkelig til rette for dyrking av druer med høy kvalitet. Gjennom dalen blåser nemlig Mistral, en sterk og kald vind som merkbart setter sitt preg på naturen som helhet.
Noen som vet å utnytte denne vinden til det fulle er familien Brunel.
Les mer

Opplev vin, kultur og vakker natur i fantastiske Verona

Fengslende historie, storslått natur og vin til alle måltider – vi snakker selvfølgelig om kjærlighetens by, Verona. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Shakespeare bestemte seg for å la kjærlighetsdramaet Romeo og Julie utspille seg akkurat her. Gamle torg, vakker arkitektur og trange gater er bare noen av kvalitetene Verona besitter, som bidrar til dens forførende og sjarmerende identitet.
Les mer

Rosévin, rosa mat og roser i kinnene

Pakk bort vinterskoene, sett frem utemøblene og ta på deg solbrillene – våren er endelig her! Da er det på sin plass med en skikkelig feiring for å markere vinterens bortgang og at vårens har meldt sin ankomst. Og hva passer vel bedre da, enn rosa mat og drikke som står i stil til de sjarmerende rosene i kinnene sesongen bringer frem hos oss?
Les mer

Dette serverer du i bryllupet

Bryllupet – dagen der to blir til én, ekteskapet inngås og kjærligheten foreviges foran familie og venner med tårer i øynene og varme helt inn til hjerterota. Tiden er inne for å feire samhold, lidenskap og hengivenhet i godt lag. Hva passer vel bedre da enn å servere noe som omfavner kjærligheten og samholdets ånd på samme måte som ekteskapet?
Les mer

Slik får du smaken på Gin & Tonic

Er du en av dem som assosierer GT med tam tonic og ettersmak av juletrefot? Dette er urettferdig for både deg og den populære drinken. For er det en drink du ikke bør utestenge fra drinkrepertoaret ditt før du har smakt ekte vare, er det Gin & Tonic. Her får du en liten innføring.

Les mer

Piemonte - Det perfekte reisemålet for vinentusiasten

​​​​​​​Se for deg å være omringet av vakker natur med et gastronomisk underverk på tallerkenen, kombinert med lokalprodusert vin av ypperste klasse i glasset. Piemonte er en region nordvest i Italia som kan by på alt dette, og mer til.
Les mer

Vin i kombinasjon med mat

Det er ikke alltid helt enkelt å finne den beste kombinasjonen for mat og vin, selv om det finnes en del enkle grunnregler for dette. En god start når man skal kombinere mat og vin, er å gjøre seg kjent med grunnsmakene.
Les mer

Drinker du enkelt kan lage basert på Cognac

Cognac har blitt et foretrukket tilskudd i mang en smakfull drink, og det er ikke lenger tabu å nyte drikken blandet ut. Det finnes faktisk Cognac produsert for akkurat dette formålet.
Les mer
Du har lagt til dette elementet i din favorittliste