Ian Macleod

The Fat Trout ble skapt av Christen Undrum med flere, Christen har lang erfaring med whisky samt en entusiastisk fisker. Selve historien til The Fat Trout begynte i Lærdal 3. august kl.01.30 på natten. Christen hadde allerede sikret seg to 3,5kg ørreter men ville ikke gi opp å få den store enda, forholdene var nå perfekt for fluefiske. Christen bega seg ut i elven og på tredje kastet fikk han napp, etter 40 minutter hadde han dratt iand sin største fangst noensinne; en 6,5 kg fin ørret. Tilbake i hytten fylte han seg et glass whisky mens han reflekterte tilbake på fangsten sin, det var da idéen kom - "jeg skal lage en whisky for fluefiskere og navnet skal være THE FAT TROUT og begynte med de første design utkastene på servietter, resten er en suksesshistorie. The Fat Trout destilleres, lagres, blendes og tappes hos Ian Macleod i Skottlands, et av de få familieeide distilleriene som er igjen.